Контраст
Шрифт

Махінації із землею на 2,3 млн грн: перед судом постануть ексголова та депутат сільради на Закарпатті

clock
01.08.2022 17:39

Поліцейські завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні та скерували обвинувальний акт до суду.

Отримали докази причетності фігурантів до кримінального правопорушення співробітники управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області та слідчого управління обласної поліції.

За даними слідства, перебуваючи на посаді голови сільської ради, посадовець безпідставно передав у приватну власність земельну ділянку чоловіку, який уже використав своє право на безоплатне отримання земельної ділянки. Даною особою виявився депутат цієї сільради. Крім того, ця ділянка знаходилася за межами населеного пункту, відтак розпорядження нею не належало до компетенції сільської ради.

На підставі отриманих документів депутат зареєстрував за собою право власності на землю, зазначивши фіктивні дані щодо використання  ним раніше свого права на безоплатне отримання ділянки. Внаслідок махінацій державі завдано збитків на суму 2,3 млн грн.

Поліцейські завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні та скерували обвинувальний акт стосовно фігурантів до суду. Ексголові сільради та діючому депутатові інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених  за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Закарпатська обласна прокуратура.

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність