Леонід Тимченко: В Єдиному реєстрі зброї усі електронні документи проходять верифікацію

clock
01.07.2023 20:00

Єдиний реєстр зброї успішно продовжує роботу. Він містить дані про усю цивільну зброю, яка нині на руках у громадян України. Про це заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко розповів в ефірі всеукраїнського телемарафону “Єдині новини”.

“З початку роботи реєстру отримали дозволи, надали повний пакет документів та пройшли перевірку працівниками поліції 1243 особи”, - повідомив Леонід Тимченко.

Також він зазначив, що завдяки роботі Єдиного реєстру зброї тепер значно скоротиться час отримання дозволу та час перевірки, а також продовження вже існуючих документів: “Це, можливо, буде робити менше, ніж за одну добу, і я думаю, що навіть може займати до однієї години”, - сказав заступник Міністра.

Важливим питанням в обговоренні також стало те, чи можливо недоброчесним громадянам надати підробні документи в електронному вигляді, зокрема, довідки від нарколога та психіатра.

“Необхідно одразу зауважити, що за підробку документів та використання підроблених документів передбачена кримінальна відповідальність. По-друге, на працівників Національної поліції, безпосередньо на працівників відділу контролю за обігом зброї, покладено обов'язок перевірки і верифікації тих документів, які надає громадянин для продовження дозволу зброї або на його отримання. Якщо будуть виникати питання у працівників Національної поліції, такі дозволи надаватись не будуть”, - повідомив Леонід Тимченко. 

Він зазначив, що відповідь громадянам обов'язково буде аргументована, щоб вони або більш якісну довідку надали, або звернулися безпосередньо до працівників Національної поліції України.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали