Латвія передала мешканцям Донбасу 10 тонн гуманітарної допомоги

clock
28.01.2022 10:02

25-й за рахунком гуманітарний вантаж, зібраний у Латвії для України, прибув до Луганської області 27 січня. 10 тонн вантажу доставляли латвійська делегація та військовослужбовці Нацгвардії України. Допомога призначена для мешканців Станиці Луганської та прилеглих населених пунктів.

Під час місії заступник міністра оборони Ганна Маляр разом із латвійською делегацією на чолі з парламентським секретарем Міністерства оборони Латвійської Республіки Байбою Блоднієце відвідали Луганський обласний ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» у м. Кремінній. Ліцей був переміщений у Кремінну після окупації 2014 року. Сьогодні – це один із найпрестижніших навчальних закладів Луганської області. Латвійці  ознайомилися з умовами проживання кадетів та їх навчанням.

«Ми допомагаємо Україні: як і Міністерство оборони Латвії, так і наш народ. Поступово, крок за кроком ми показуємо, що нам не байдужа доля українців. Ми підтримуємо вас не лише політично, а й гуманітарно. У гумвантаж входять речі першої необхідності, санітарні, дезінфікуючі засоби, також одяг і взуття. Це те, що завжди потребують люди», – розповіла Байба Блоднієце.

Гуманітарна допомога зібрана за сприяння провідного експерта з міжнародних військово-релігійних питань Національних збройних сил Латвійської Республіки Елмарса Плявінша. Попри те, що гумвантаж акумулюється у Латвії, речі збирає майже вся Європа, зокрема, активно включаються Швеція, Німеччина, Естонія, Литва.

Вантаж до місця призначення доставлений Національною гвардією України та переданий Станично-Луганській районній військово-цивільній адміністрації. Гумвантаж призначений для місцевого населення.

Нагадаємо, що співпраця з реалізації спільних гуманітарних проектів між Національною гвардією України та Національними збройними силами Латвійської Республіки триває з 2016 року. За цей час до прифронтових населених пунктів Донбасу з Латвії було доставлено понад 450 тонн гуманітарних вантажів.

Група інформації та комунікації військової частини 3035

Схожі матеріали