Контраст
Шрифт

Кінолог-прикордонник Юрій готує чотирилапих підопічних до служби на кордоні

clock
27.02.2023 10:16

Юрій уже два роки займається підготовкою чотирилапих охоронців. Професію обрав за покликом серця, адже дуже любить тварин. Кінолог навчає наймолодших хвостатих, які невдовзі вирушать охороняти наші кордони.

З початку повномасштабного вторгнення прикордонник став на захист Батьківщини – охороняв кордони нашої держави спочатку на півночі, а згодом вирушив на схід. Каже, що ні на мить не сумнівався, адже давав присягу на вірність українському народові.

«Восени наш підрозділ вирушив на схід, де ми обороняли позиції в районі Авдіївки. В перші дні я звикав до тієї обстановки, до постійних обстрілів, але до всього звикаєш і я просто виконував свої обов’язки. Я розумів, що маю захистити свою сім’ю, бо хто, як не я? Одного разу противник атакував наші позиції, тоді обстрілювали з танків та артилерії, а потім висадився десант. Був жорсткий бій і один з наших бійців отримав поранення, але ми змогли відбити атаку та евакуювати побратима», - згадує кінолог.

Зараз Юрій займається улюбленою справою – кінологією. Він готує чотирилапих підопічних до служби на кордоні: навчає виконувати команди, долати перешкоди. Його вихованець Барі зовсім виріс, доки хлопець боронив державу, але він швидко налагодив з ним контакт, тож тепер вони одна команда.

Державна прикордонна служба України

Схожі матеріали
Діяльність