Євросоюз надав допомогу Національній поліції України

clock
30.06.2022 18:47

Сьогодні, 29 червня, в Ужгороді Консультативна місія Європейського Союзу спільно з Управлінням ООН з обслуговування проєктів передали Національній поліції України понад 1000 спеціальних комплектів уніформи для поліцейських, що забезпечують правопорядок під час публічних заходів.  

Допомога надана  у межах реалізації проєкту міжнародної технічної підтримки «ПРАВО-ПОЛІЦІЯ» на виконання пакету підтримки «Забезпечення публічної безпеки та порядку» за фінансової підтримки Європейського Союзу. Поліцейська форма буде передана регіональним підрозділам Національної поліції, з врахуванням потреб. 

Очільниця Львівського офісу Консультативної місії Європейського Союзу (КМЄС) Ханнелоре Вальєр зазначила: «Ми допомагали Національній поліції України запозичити нову концепцію охорони громадського порядку, відповідно до найкращих нових практик. Спецодяг є необхідною частиною втілення цього проєкту. На додачу до транспортних засобів, які підтримують громадський порядок, котрі ми передали раніше, спільно з колегами з проєкту «ПРАВО-ПОЛІЦІЯ», тепер спецодяг підсумовує цей проєкт. Вони були необхідною частиною для того, щоб українська поліція могла втілити те, що ми радили зробити». 

Ханнелоре Вальєр передала комплекти спецодягу начальнику Управління превентивної діяльності поліції Закарпаття Олександру Приходьку. На зустрічі виступив т.в.о. начальника сектору міжнародного поліцейського співробітництва ГУНП в Закарпатській області Олексій Федурця: «Від імені поліції я б хотів подякувати нашим міжнародним партнерам за всі дії, які вони роблять для підтримки України, нових реформ, які зараз втілюються. Це довгий та важкий шлях, який ми долаємо разом».

Старший співробітник із питань комунікації Управління ООН з обслуговування проєктів (ЮНОПС) Михайло Туряниця відзначив: «Ми розпочинали шлях впровадження цього пакету підтримки за абсолютно інших обставин. На превеликий жаль зараз працюємо в складних безпекових умовах в Україні. Але ми розуміємо важливість підтримки правопорядку у країні».

На завершення  зустрічі учасники висловили надію мати ще багато спільних взаємовигідних проєктів поліції,  КМЄС та ЮНОПС. 

Відділ комунікації поліції
Закарпатської області

Схожі матеріали