Контраст
Шрифт

Євгеній Єнін: Ракетний удар у дев’ятиповерховий житловий будинок та базу відпочинку - помста за звільнення о. Зміїний

clock
01.07.2022 12:58

Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження. Про це під час брифінгу на місці трагедії заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін.

«Не можемо по-іншому кваліфікувати ці дії, як порушення законів і правил війни. Відповідно відомості щодо вказаної події внесені до ЄРДР за ст. 438 ч. 2. Слідчі вже приступили до фіксації всіх деталей цього жахливого злочину», - заявив Євгеній Єнін.

Він підкреслив, що всі правоохоронці працюють над тим, щоб встановити особи кожного з тих, хто віддавав накази стріляти, бомбити цивільне населення України: «Всі вони будуть рано чи пізно ідентифіковані, знайдені та притягнені до кримінальної відповідальності».

Перший заступник очільника МВС додав, що на його думку, це помста росіян за звільнений українськими військами острів Зміїний.

Окремо Євгеній Єнін зазначив, що рятувальники дуже обережно розбирають завали, оскільки є шанси, що на території бази відпочинку ще можуть знаходитись живі люди.

«Хочу подякувати нашим рятувальникам, вони прибули на місце вже за 9 хвилин після обстрілу. Зараз вони надзвичайно обережно продовжують розбирання завалів. На території бази відпочинку могли перебувати ще щонайменше двоє громадян. Є шанс, що вони ще можуть бути живі», - сказав Євгеній Єнін.

Нагадаємо, 1 липня близько 01:00 у смт у Білгород-Дністровському районі внаслідок ракетного удару сталося часткове руйнування дев’ятиповерхового житлового, 19 людей загинуло, 38 травмовано. Також 1 липня близько 01:00 у Білгород-Дністровському районі Одеської обл. внаслідок ракетного удару сталося часткове руйнування триповерхової та чотирьохповерхової будівлі бази відпочинку, внаслідок чого загинуло 3 особи (з них 1 дитина) та постраждала 1 особа.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність