Інна Ящук: Ми раді, що на шляху реабілітації наших хлопців і дівчат ми не самі – з нами друзі з різних країн світу

clock
07.04.2024 17:00

На цьому Державний секретар МВС України Інна Ящук наголосила під час відвідування американського реабілітаційного хабу Protez Foundation, який нещодавно розпочав роботу в Україні.

У межах дводенної конференції щодо впровадження сучасних видів реабілітації Державний секретар МВС Інна Ящук разом із керівниками Медичних реабілітаційних центрів відвідала центр Protez Foundation. Під час цього представники медичних закладів ознайомилися із роботою хабу, а також обговорили майбутню співпрацю у напрямку протезування бійців та підготовку фахівців з різних напрямків реабілітації. 

«Я надзвичайно рада зустрітися тут з вами. Ми прийшли з командою найдосвідченіших керівників. Всі ми тут, аби ділитися та переймати досвід заради спільної мети – якісної реабілітації. Багато наших хлопців вже пройшли протезування та реабілітацію завдяки Protez Foundation. Ми бачимо ваш фаховий підхід і готові до подальшої співпраці та реалізації нових проєктів», – зазначила Інна Ящук.

Своєю чергою засновники хабу показали присутнім процес виготовлення протезів для українських військових.

«Я можу впевнено сказати – МВС та Protez Foundation на одній хвилі. У нас одна мета – допомогти військовим попри усе. Саме ви дали нам друге дихання рухатись в Україні. Наша концепція демонструє, що кожен боєць – важливий для нас. Це місце можна назвати своєрідним домом ветеранів», – заявив Юрій Арошидзе.

Він розповів, що у центрі нині працює два протезисти та технік, які і виготовляють протези для українських бійців. Також у хабі є місце для реабілітації військових.

Співзасновник Protez Foundation Яків Градинар зазначив, що в центрі працюють не лише українські фахівці, деякі лікарі прибувають із США. Також в команді будуть ментори з ампутаціями, які допомагатимуть військовим якнайлегше пройти етапи протезування та реабілітації.

«Ми прагнемо, аби кожен військовий який потрапляє до нас на протезування відчував нашу любов та підтримку, її не можливо замінити жодними механізмами», – наголосив Яків Градинар.

Нагадаємо, минулого року Державний секретар МВС України Інна Ящук вже мала зустріч із співзасновником Protez Foundation Юрієм Арошидзе під час якої сторони домовились про навчання для лікарів системи МВС.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали