Інна Ящук: Мета безпекових ліцеїв МВС - допомогти родинам Героїв

clock
31.07.2024 11:45

Державний секретар Міністерства внутрішніх справ України Інна Ящук у інтерв’ю Укрінформ розповіла про мету створення ліцеїв безпекового спрямування МВС, особливості їх роботи та вступну компанію. 

Уперше в історії вітчизняної освіти для абітурієнтів відкривають двері ліцеї безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС. Такі ліцеї наразі є у 5 містах – Києві, Дніпрі, Кривому Розі, Івано-Франківську та Вінниці. Початок навчального року в цих ліцеях планується так, як і по всій Україні – 2 вересня.

«Мета наших ліцеїв – працювати для родин героїв, яких ми маємо сьогодні, і для формування майбутніх героїв нашої країни», - розповіла Інна Ящук.

Вона також зазначила, що у цих ліцеях у процесі навчання будуть застосовуватися найсучасніші технології і методики. Діти будуть знаходитися на повному державному утриманні. Зараз колективи ліцеїв працюють над питаннями побуту, фізичного виховання, створення зон розвитку учнів.

Згідно з правилами прийому до ліцеїв обираються тільки пільгові категорії абітурієнтів.

«Це родини героїв, де, на превеликий жаль, можливо, один із їхніх членів втратив життя, й у нас такі абітурієнти є. Ця можливість доступна і для родин тих захисників, хто втратив своє здоров’я і був демобілізований, а також для родин тих осіб, хто зараз обороняє Україну від ворога», - повідомила Державний секретар МВС. 

Повний текст інтерв’ю - за посиланням. 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали