Інна Ящук: Лікарі — це янголи у білих халатах, які вже 519 днів рятують наших Героїв

clock
27.07.2023 12:30

Про це державний секретар МВС України Інна Ящук заявила під час церемонії нагородження з нагоди Дня медичного працівника.

На початку заходу присутні спільно виконали Гімн України та вшанували пам’ять захисників, які загинули в російсько-українській війні.

Так, за вагомий особистий внесок у надання кваліфікованої медичної допомоги і збереження життя громадян в умовах воєнного стану, самовіддане виконання професійного обов’язку, державний секретар МВС України Інна Ящук вручила медичним працівникам медалі «Відзнака Ради національної безпеки і оборони України» ІІІ ступеня та відомчі заохочувальні відзнаки Міністерства внутрішніх справ України.

«У цьому році вперше в історії незалежної України ми відзначаємо День медичного працівника за своїм календарем. 27 липня – це нова дата, що назавжди розриває зв’язок зі злочинцями та вбивцями з російської федерації, які зазіхають на життя наших цивільних та медиків. З першого дня війни у бомбосховищах, у надскладних умовах наші лікарі рятували і продовжують рятувати наших Героїв. І відсьогодні ми маємо свою дату відзначення і вшанування медиків України», – заявила у вітальному слові державний секретар МВС.

Інна Ящук відмітила героїзм медичних працівників, які попри постійні атаки ворога продовжують виконувати роботу та рятують життя людей:

«Хочу передати вам слова щирої вдячності та захоплення від Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка, який наразі працює у гарячих точках. Ви вже 519 днів невпинно працюєте не поглядаючи на годинник заради порятунку життів наших бійців. Це справжній героїзм, вас по праву можна назвати янголами у білих халатах».

Окрім того, на заході були присутні представники швейцарської благодійної асоціації Free Ukraine, які передали медичним закладам системи МВС сім евакуаційних автівок.

«Ми вдячні медичним працівникам України за щоденну роботу. Увесь світ надихається героїзмом нашої країни та лікарями, які рятують тисячі життів. Ми розуміємо, що наразі Україна потребує підтримки, саме тому ми передаємо вам ці автомобілі, які зможуть врятувати ще не одне життя», – заявила президент асоціації Free Ukraine Ганна Лисенко.

По завершенню заходу державний секретар МВС України Інна Ящук відвідала поранених бійців та вручила їм за проявлену особисту мужність відвагу, стійкість та рішучість при виконанні військового обов’язку ордени «Богдана Хмельницького» ІІІ ступеня, «За мужність» ІІІ ступеня та медалі «За військову службу Україні».

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали