Ігор Клименко зустрівся із Віце-Прем’єр-Міністром, Міністром внутрішніх справ Румунії Кетеліном Предою

clock
18.10.2024 16:00

Зустріч очільників МВС України та Румунії відбулась 18 жовтня 2024 року у Бухаресті.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що під час перемовин обговорили чимало питань, зокрема виклики, які стоять перед країнами: охорона кордону, нелегальна міграція, боротьба зі злочинністю, цивільний захист населення та незаконний обіг зброї.

«В Україні триває третій рік повномасштабної війни. Ми розуміємо, що ситуація на фронті впливає як на ситуацію всередині держави, так і на ситуацію на кордоні, зокрема із Румунією. Це спільний виклик України та країн Європейського Союзу», – зазначив Міністр внутрішніх справ України.

Ігор Клименко поінформував румунського колегу Кетеліна Предою про щоденні обстріли України, зокрема припортової інфраструктури на кордоні з Румунією, та про успішну роботу мобільних вогневих груп, до складу яких входять військовослужбовці Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України.

Також очільник МВС України запропонував розглянути питання відновлення спільного патрулювання річкової ділянки кордону, яке було припинено на початку повномасштабної війни.

«Після початку повномасштабної війни ми відновили лише патрулювання по сухопутній частині кордону. Пропонуємо збільшити можливості щодо спільного контролю кордону, зокрема спільне патрулювання по річці Дунай», – заявив Ігор Клименко.

Під час зустрічі сторони обговорили питання тренінгів і навчань, зокрема у сфері безпілотної авіації. За словами Ігоря Клименка, українські військові, рятувальники та поліцейські здобули неабиякий досвід як на полі бою, так і у сфері цивільного захисту або реабілітації.

«Я повністю підтримую ваші пропозиції щодо посилення спрівпраці у сферах охорони кордону, взаємодії в межах Європолу, зокрема щодо обміну даних про російських воєнних злочинців. Нам необхідно застосувати усі наявні механізми, щоб досягнути прогресу по всіх цих напрямках», – резюмував Віце-Прем’єр-Міністр, Міністр внутрішніх справ Румунії Кетелін Предою.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали