Контраст
Шрифт

Ігор Клименко вручив державні нагороди та відомчі відзнаки поліцейським та прикордонникам

clock
03.05.2023 16:25

Сьогодні, 3 травня, у Міністерстві внутрішніх справ відбулася церемонія нагородження поліцейських та прикордонників державними нагородами та відомчими відзнаками за відвагу, стійкість та рішучість при виконанні військового обов’язку в умовах збройної агресії рф.

На початку заходу присутні спільно виконали Державний гімн України та вшанували пам’ять загиблих побратимів хвилиною мовчання.

У вітальному слові Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко подякував прикордонникам та поліцейським за службу. Також Глава відомства відзначив спеціальний підрозділ поліції «Білі янголи», який евакуював тисячі цивільних із зон бойових дій:

«Підрозділ «Білий янгол» Донецької області евакуював сотні дітей та тисячі людей з Мар’їнки, Авдіївки, Бахмута і з інших міст, які піддавались ворожим атакам».

Далі Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко згідно з Указом Президента України відзначив прикордонників та поліцейських орденами «За мужність» ІІІ ступеня, медалями «За військову службу Україні», «За бездоганну службу Україні» ІІІ ступеня та «Захиснику Вітчизни».

Також були присвоєні почесні звання «Заслуженого працівника освіти України» та «Заслуженого юриста України».

Окрім того, очільник Міністерства вручив військовим відомчі заохочувальні відзнаки МВС України «Вогнепальна зброя».

«Я хочу побажати кожному з вас зберегти своє життя, життя своїх побратимів, повернутися до своїх сімей здоровими, заради тих, хто поклав голову на захист Батьківщини. Я хотів би через вас сказати дякую кожному працівнику Державної прикордонної служби та Національної поліції України», – заявив Глава відомства Ігор Клименко.

Міністр внутрішніх справ висловив переконання, що скоро на Україну чекатиме перемога, а всі працівники Національної поліції та Державної прикордонної служби повернуться до звичної роботи:

«Я впевнений як і ви, що скоро перемога. У нас попереду ще дуже багато справ. Після перемоги прикордонники займуться своєю звичною справою – це облаштування кордонів. Військові повернуться додому, а поліцейські будуть займатися боротьбою зі злочинністю та підтримкою громадського порядку».

Після нагородження Ігор Клименко побажав прикордонникам та поліцейським  нових успіхів і наголосив, що Міністерство внутрішніх справ несе особисту відповідальність за кожного бійця системи МВС.

«Я як Міністр внутрішніх справ України гарантую вам медичну та психологічну допомогу, а також працевлаштування. Ваш подвиг, ваша служба – вона неоціненна для кожного громадянина нашої країни», – резюмував Ігор Клименко.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність