Ігор Клименко: Відео з поліцейських камер спостереження біля Гостомеля стали доказом воєнних злочинів росіян

clock
24.02.2024 19:00

Про це Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив в інтерв’ю Наталії Мосейчук, яке приурочене до других роковин початку повномасштабної війни. 

Відповідаючи на питання, чи знало керівництво Національної поліції України, яку очолював на той час Ігор Клименко, про те, що відбувалося тоді в Бучі, очільник МВС відповів, що лише частково. 

«Ми мали зв’язок з деякими нашим працівниками, які знаходилися і в Ірпені, і в Бучі. Те, що там масові поховання, розстріли, ми мали інформацію фрагментарно. Тому що ця інформація розповсюджувалася», - зазначив Ігор Клименко. 

Далі міністр додав, що поліція побачила з камер відеоспостереження, як російські військові розстріляли сім’ю в авто. 

«На перехресті на повороті в Гостомель розстрілювали автомобілі. І, до речі, ці кадри лягли в матеріали кримінального провадження по воєнних злочинах, здійснених російською армією», - наголосив він. 

Саме Національна поліція разом з Офісом Генерального прокурора і міжнародними судовими інстанціями розслідує ці злочини. 

«Там ми бачили обличчя і навмисні дії військовослужбовців російської федерації, які глумилися і розстрілювали цивільні автомобілі, які йшли по цій трасі», – сказав Міністр. 

Він зазначив, що частково ці відео поліція надала для широкого перегляду.

«Але відео, які знаходяться в цьому кримінальному провадженні, будуть оприлюднені пізніше, після відповідних судових рішень міжнародних інстанцій», - підкресли він.

Детальніше – дивіться інтерв'ю Ігоря Клименка в проєкті "Мосейчук+".

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали