"На три квадратні метри території може бути п'ять та більше мін" - Міністр внутрішніх справ України про розмінування території

clock
01.03.2024 16:00

В Україні щодня розміновують територію понад 1500 підготовлених  саперів та 33 машини механізованого розмінування. Про це Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив під час інтерв'ю в телемарафоні "Єдині новини".

Чим довше територія окупована, тим більше вона замінована. На три квадратних метри замінованої території може бути п'ять та більше мін - протитанкові та протипіхотні. 

Ворог дистанційно мінує територію. Велика кількість вибухонебезпечних предметів залишається у лісах, зокрема в Ізюмському та Балаклійськиому районах, де тимчасово стояли російські загарбники.

«Ми готуємо наші сили і наші спроможності, в тому числі технічний і людський персонал, для того, щоб розміновувати основні артерії: енергетичну, газову, сількогосподарську сфери, а також  цивільну інфраструктуру», – зауважив Ігор Клименко.

Також Глава МВС розповів, що МВС намагається знайти інноваційні підходи щодо розмінування полів. За допомогою безпілотників проводиться розвідка територій, визначаються забруднені ділянки.

«За допомогою Центру гуманітарного розмінування ми намагаємося технічно оснастити наші підрозділи. Для України нам потрібно мінімум 100 машин механізованого розмінування та близько 5000 піротехніків, які будуть займатися подальшим розмінуванням», - зазначив під час інтерв’ю Ігор Клименко.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали