Ігор Клименко про ситуацію в зоні затоплення внаслідок підриву Каховської ГЕС

clock
12.06.2023 12:45

“Ми маємо пониження рівня затоплення. Така ситуація нас змушує вживати додаткових заходів, які будуть пов'язані з роботою підрозділів житлово-комунального господарства, і з роботою правоохоронного сектору”, - про це Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив в ефірі всеукраїнського телемарафону “Єдині новини”. 

Також Міністр повідомив, що представники місцевої влади проводять з населенням роз’яснювальну роботу. Адже людям потрібно пояснити нові правила поведінки та водночас вислухати їхні проблеми.

“Ми працюємо тут із відповідним службам, Міністерством екології, Міністерством енергетики з іншими службами, які мають забезпечити продовольчу і водну безпеку наших громадян. Також забезпечуємо присутність правоохоронців по всій лінії Каховського водосховища - там, де вода відходить”, - сказав Ігор Клименко.

Міністр запевнив, що спостережні пости з поліцейськими будуть працювати цілодобово для того, щоб забезпечити безпеку жителів. 

Очільник МВС повідомив, що зараз підрозділи ДСНС готуються разом із комунальними службами до відкачування води з підвалів наших громадян.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали