Ігор Клименко про оперативну ситуацію та посилену комендантську годину на Херсонщині

clock
13.06.2023 20:46

“Було прийнято на військовій раді рішення продовжити комендантську годину в районі Корабел. В цей час будуть працювати відповідні служби - поліції і житлово-комунальні. Ми маємо розуміти, що відбувається в цьому районі”, - про це Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявив в ефірі всеукраїнського телемарафону “Єдині новини”.

Міністр повідомив, що вже евакуйовані 2779 осіб. За сьогоднішній день - 22 особи.

“Що стосується заходів, які ми проводимо, вони достатньо дотично прив'язані до сходу води. Ми маємо за добу зменшення глибини і води в мікрорайоні Корабел приблизно півметра”, - сказав Ігор Клименко.

Він додав, що на цю територію першими заходять сапери. Після цього заходять поліцейські та працівники житлово-комунального господарства. Далі будуть працювати енергетики і працівники газової галузі. Тільки після цього зайдуть спеціалісти, які будуть відповідати за санітарний та за епідеміологічний стан.

Окрім цього Міністр розповів, що були зафіксовані три випадки, коли люди захотіли зайти в чуже пусте помешкання. Саме в районі мікрорайону Острів міста Херсону. Але це всі такі випадки, які були зафіксовані.

Очільник МВС звернув увагу на те, що нині усі люди в першу чергу забезпечені водою і продуктами харчування.

“Продовольчі набори розвозяться кожного дня в достатній кількості для того, щоб люди не потребували нестачі в продуктах. Також на даний момент ми прийняли майже 2900 заявок від наших громадян щодо пошкодження майна”, - повідомив він.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали