Ігор Клименко представив нового командувача Національної гвардії України Олександра Півненка

clock
10.07.2023 15:00

Сьогодні, 10 липня, Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко представив Олександра Півненка, який Указом Президента України призначений командувачем Національної гвардії України.

На початку заходу присутні вшанували пам‘ять загиблих військовослужбовців Національної гвардії та виконали Гімн України.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко подякував попередньому командувачу Національної гвардії Юрію Лебідю за віддану службу та керівництво в умовах повномасштабної війни.

«Хочу подякувати за те, що з перших днів війни ви керували величезним та ефективним підрозділом Сил безпеки та оборони Національної гвардії України. Підрозділи Нацгвардії є гідними на полі бою і щодоби дають відсіч ворогу, в чому є ваша заслуга», – заявив Глава МВС України.

Новому командувачу Олександру Півненку Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко побажав наснаги та сил. Він  зазначив, що очільник Нацгвардії, як і попередній командувач, має сфокусуватися на підготовці бригад «Гвардії наступу» та ефективному використанні вже сформованих підрозділів. 

«Основний напрямок роботи – це підготовка «Гвардій наступу». Наразі це головна задача нашої країни, аби підрозділи могли виконувати завдання у повному обсязі, аби якнайшвидше деокупувати наші території», – заявив новий командувач Національної гвардії України Олександр Півненко.

Наприкінці заходу Ігор Клименко наголосив, що всі мають пам’ятати, що наразі головне – це перемога у війні, втім усі відомства мають працювати і над майбутніми пріоритетами, які представив Президент України Володимир Зеленський у своїй доктрині, зокрема, щодо внутрішнього порядку у державі.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали