Контраст
Шрифт

Ігор Клименко: Ми побудуємо нову медичну систему, яка буде забезпечувати лікування, реабілітацію та супроводження кожного нашого працівника

clock
17.03.2023 19:56

Про це сьогодні, 17 березня, сказав міністр внутрішніх справ Ігор Клименко під час робочої зустрічі із Надзвичайним і Повноважним Послом Суверенного Мальтійського Ордену в Україні Антоніо Газзанті Пульєзе ді Котроне.

Під час заходу сторони обговорили питання реабілітації та психологічної підтримки працівників органів системи МВС України, а також допомоги Мальтійського Ордену в гуманітарному контексті.

На початку зустрічі Ігор Клименко наголосив, що МВС високо цінує довготривалу підтримку Мальтійського Ордену від початку війни.

Він зазначив, що війна продовжується і Міністерство вже готується до нових викликів. Підрозділи МВС складають 20 % від усіх Сил безпеки та оборони Держави. Вони будуть брати участь у найближчих бойових діях та деокуповувати українські території.

«Насамперед йдеться про надання медичної допомоги та реабілітацію наших героїв, які будуть зазнавати поранень. Для цього в нас готові всі медичні заклади системи органів внутрішніх справ», — повідомив Ігор Клименко.

Мова йде про розгортання мобільних шпиталів, а також відбудову медичних закладів. Важливим аспектом залишається соціальне забезпечення вказаної категорії осіб та їх психологічно-соціальна реабілітація.

«Ми хочемо побудувати нову систему, яка буде забезпечувати лікування, реабілітацію, супроводження кожного нашого працівника. Незабаром ми відкриваємо реабілітаційний центр поблизу Києва», — сказав міністр.

Зі свого боку Антоніо Газзанті Пульєзе ді Котроне запевнив, що Мальтійський Орден готовий долучитися до цього проєкту у контексті навчання спеціалістів з психологічної реабілітації.

Також Ігор Клименко окреслив основні вектори в роботі міністерства після перемоги та наголосив, що з початку повномасштабної війни зазнали поранень понад 10 тисяч співробітників органів системи МВС.

Наприкінці зустрічі очільник МВС розповів про концепцію формування безпекового середовища в Україні, де пріоритетом є захист дітей, які стали найуразливішою категорією осіб унаслідок війни.

«Ми хочемо повернути відчуття безпеки дітям і дорослим», — наголосив Міністр.

Департамент комунікації

Схожі матеріали
Діяльність