Ігор Клименко: Люди, які наживаються на гуманітарній допомозі – це внутрішні вороги України

clock
28.07.2022 18:57

Нацполіція розпочала 320 кримінальних проваджень за фактами шахрайства та зловживання з гуманітарною допомогою або збором коштів для військових та переселенців. Про це повідомив голова Національної поліції України в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Коментуючи ситуацію щодо розпочатих кримінальних проваджень за цими фактами, Ігор Клименко зазначив, що 43-м особам оголошено підозри, кілька проваджень уже направлено до суду. 

«У Львівській області ми оголосили підозри ділкам, які намагалися збувати військову амуніцію через магазини і ринки. У Дніпропетровській – викрили групу на продажі гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених осіб на понад 1,3 мільйона гривень. У Рівненській області ділки продавали автомобілі, які надійшли як благодійна допомога. Відомою історією є ситуація в Тернопільській області, де благодійна організація присвоїла 2 мільйони гривень, які зібрали люди. Ця справа вже в суді», – розповів очільник Нацполіції.

За його словами, ділки, які наживаються на гуманітарній чи благодійній допомозі – це цинічні люди без будь-яких моральних цінностей, які не завжди мали кримінальне минуле. «Це внутрішні вороги України, які обкрадають громадян і наших військових. Але ми зробимо все, аби цей внутрішній ворог не підняв голову, адже ми працюємо превентивно і швидко реагуємо на кожну заяву», – заявив Ігор Клименко.

Голова НПУ звернувся до громадян із проханням відразу повідомляти про будь-які факти зловживань із благодійною чи гуманітарною допомогою.

Управління комунікації Національної поліції України

Схожі матеріали