Ігор Клименко: Чітка координація дій між відомствами — наше головне завдання на фоні існуючих загроз

clock
03.10.2023 19:00

На цьому наголосив Міністр внутрішніх справ України під час засідання Координаційного штабу із оперативного реагування та забезпечення створення нормальних умов життєдіяльності населення під час обмеження та/або припинення постачання електричної енергії.

На засіданні були присутні представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, Міненергетики, Міністерства охорони здоров'я, Мінекономіки, Міністерства соціальної політики, Мінцифри, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Агентства відновлення та розвитку інфраструктури, Міністерства освіти та науки, Державної служби з безпеки на транспорті, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, НЕК «Укренерго», ДСНС, Національної поліції, Нацгвардії та Державної міграційної служби України.

На початку засідання Координаційного штабу Глава МВС Ігор Клименко наголосив на важливості створення даної робочої групи, адже ворог підступний і готується повторно атакувати критичну інфраструктуру України в цьогорічний опалювальний сезон.

«Наша головна мета — своєчасне реагування на всі надзвичайні ситуації, що відбуватимуться в країні. Ми маємо розуміти, що ворог не зупиниться цієї зими. Саме тому аналітики Ситуаційного центру вже прораховують усі можливі дії росії. Ми маємо зберегти життя наших громадян. Кожен має бути забезпечений усім необхідним», — заявив Ігор Клименко.

Так, згідно з дорученням Міністра внутрішніх справ України такі Координаційні штаби будуть створені й на регіональному рівні, аби оперативно реагувати на усі загрози під час осінньо-зимового періоду.

«Створюємо на державному і регіональному рівні відповідні штаби, які 24/7 реагуватимуть на усі загрози. Наразі прораховуються потреби кожного регіону, аби оперативно усувати усі можливі проблеми. Ми маємо забезпечити безперебійну роботу медзакладів, а громадяни повинні бути забезпечені засобами зв'язку, їжею, водою та всім необхідним. Ми також говоримо про збільшення кількості правоохоронців», — заявив Ігор Клименко.

Міністр внутрішніх справ України наголосив, що кожен громадянин має знати адреси найближчих Пунктів незламності. Саме задля цього Міністерством цифрової трансформації запускається відповідна функція у державному застосунку «Дія». У цих пунктах як і минулого року буде організовано безперебійний доступ до Інтернету.

«В обов'язки штабу входитиме формування щоденної аналітичної та статистичної інформації для керівництва держави та апарату РНБО. Досвід минулого року засвідчує, що надзвичайно важливо під час тривалих відключень електроенергії у великих містах або цілих регіонах забезпечити публічну безпеку і порядок», — підкреслив заступник Міністра внутрішніх справ Олексій Сергєєв.

Довідково: Координаційний штаб створений відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України. До його складу увійшли представники Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, Міненергетики, Міністерства охорони здоров'я, Мінекономіки, Міністерства соціальної політики, Мінцифри, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Агентства відновлення та розвитку інфраструктури, Міністерства освіти та науки, Державної служби з безпеки на транспорті, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, НЕК «Укренерго», Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, ДСНС, Національної поліції, Нацгвардії та Державної міграційної служби України.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали