Як пройшла реабілітація нацгвардійців в Італії та Литві

clock
12.04.2023 14:42

Нацгвардійці, які отримали поранення на Бахмутському напрямку, пройшли реабілітацію за кордоном. Лікування в Італії і Литві стало можливим завдяки підтримці міжнародних партнерів та українських благодійних фондів.

«Одразу по приїзду ми потрапили на консультацію до лікаря, який розписав кожному процедури. Більшість з тих, хто приїхав сюди, отримали осколкові поранення кінцівок. Рани вже зажили, але залишилась ще психологічна реабілітація, її часто недооцінюють, проте вона важлива. Я дякую всім, завдяки кому ця поїздка стала можливою», – розповідає про реабілітацію в Литві Дмитро.

Гвардієць з позивним «Якудза» отримав поранення наприкінці 2022 року під час оборони Бахмута: «Поступила термінова задача. Ми виїхали в місто Бахмут. Коли продавили інші напрямки, ми ще тримали оборону. Нас взяли у півкільце і почали з усіх сторін наступати, почався масований обстріл. По нас весь час працювали танк, артилерія, авіація. Навели ворожий АГС. Було поранено 5 військовослужбовців, зокрема і мене. Я отримав 12 осколкових поранень. Два з них вийшли навиліт, «прошило» праве коліно та ліве стегно. Решта пішли по кінцівках та одне в живіт. На щастя, в нас дуже хороші медики, які зберегли нам життя».

Реабілітацію «Якудза» проходив в італійських Альпах. Населений пункт К’єнес, де перебували нацгвардійці, відомий своїми термальними та мінеральними водами, які позитивно впливають на відновлення та швидке загоєння кісток, суглобів та м’язів.

«Ми всі з хлопцями були в одній батальйонно-тактичній групі, певною мірою співпрацювали, прикривали один одного. Тут ми змогли по-справжньому відпочити разом та обговорити наші спільні операції», – зазначив військовий.

Національна гвардія України

Схожі матеріали