Контраст
Шрифт

Наслідки ракетного обстрілу Слов’янська – оперативна ситуація від Національної поліції та ДСНС України

clock
27.03.2023 14:42

Російські війська атакували Донеччину чотирма ракетами С-300. На місцях влучань у Слов’янську та Дружківці працюють слідчо-оперативні групи, вибухотехніки та парамедики поліції, всі екстрені служби. Рятувальна операція триває. Кількість постраждалих зростає.

Ворог завдав ударів близько 10:30. Дві ракети поцілили по центру Слов’янська. Станом на 15:00 відомо про 34 постраждалих, з них - двоє загинули. П’ятеро поранених – у вкрай важкому стані. Руйнувань зазнали адміністративні та офісні будівлі, 5 багатоповерхових і 7 приватних будинків, 10 автомобілів.

На місці події рятувальники Слов'янського гарнізону ліквідували пожежі трьох авто та врятували з-під завалу будівлі чоловіка. Також одну особу було транспортовано до лікувального закладу.

Від ДСНС залучено 29 чоловік особового складу та 7 одиниць техніки.

Ще дві ракети окупанти випустили по Дружківці. Повністю зруйновано дитячий будинок, пошкоджено об’єкти соціальної інфраструктури. Інформації про постраждалих не надходило.

Наразі поліцейські збирають докази воєнних злочинів рф і допомагають пораненим. Інформація про поранених і руйнування уточнюється.

Первинна правова кваліфікація – ч.1 та ч.2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни). Матеріали буде передано до ГУ СБУ в Донецькій і Луганській областях.

Департамент комунікацій МВС України

Схожі матеріали
Діяльність