Годував та обслуговував окупантів вкраденим у сусідів — зраднику загрожує 10 років в’язниці

clock
12.04.2023 16:05

Після захоплення військами рф села Миколаївка 60-річний місцевий мешканець підтримав збройну агресію росії проти України та запропонував окупантам свою допомогу. Чоловік добровільно прихистив, годував ворогів та обкрадав односельців.

Поліцейські Чугуївського районного управління встановили, що під час тимчасової окупації зловмисник поселив окупантів у своєму будинку та забезпечував їх продуктами. З дозволу військових держави-агресора чоловік незаконно проникав до помешкань місцевих жителів, які виїхали на підконтрольну українській владі територію. Після таких «візитів» з будинків зникали особисті речі власників. За «відданість» окупантам правопорушник мав привілеї перед іншими місцевими мешканцями.

Крім того, після звільнення села чоловік приніс із колишніх позицій російських військових додому боєприпаси та екіпірування. У нього виявили три реактивні протитанкові гранати, гранатомет, артилерійський порох та понад 700 набоїв, військову форму, два бронежилети, три каски та інші речі зразка армії рф.

5 квітня слідчі Чугуївського РУП під процесуальним керівництвом Чугуївської окружної прокуратури повідомили чоловіку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк до 10 років.

Національна поліція України

Схожі матеріали