Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького у Львові посмертно нагородили «Почесним знаком святого Юрія»

clock
29.05.2023 10:00

У великій сесійній залі Львівської міської ради 21 родині військових, які загинули одними з перших у цій війні ще у 2014, році вручили нагороди «Почесний знак святого Юрія». Ця особлива нагорода присвячена покровителю міста – святому Юрію, її отримають усі львів’яни, які віддали своє життя у боротьбі з ворогом.

Представники міської влади міста разом з керівництвом Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України та Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного вручили нагороди.

Першою нагороду отримала Надія Кульчицька дружина Сергія Кульчицького, генерал-майора, Героя України, військовослужбовця Національної гвардії України, який загинув під час виконання бойового завдання 29 травня 2014 року у місті Слов’янськ, Донецької області.

«Хочу щиро подякувати, що у такий непростий для нашої країни час, коли кожен українець знає, як це – плакати без сліз, і говорити без слів, ви знайшли сили, час і ресурси і вшанували світлу пам’ять наших Героїв, захисників України, які віддали найдорожче – своє життя заради процвітання нашої країни», – сказала Надія Кульчицька.

«Почесний знак святого Юрія» – це міська нагорода, якою нагороджують за видатні заслуги перед Львовом.

Національна гвардія України

Схожі матеріали