Герой-рятувальник: Юрій Васецький врятував підлітка з-під завалів будинку в Дніпрі

clock
17.09.2023 11:00

Щороку в Україні відзначають лауреатів Всеукраїнської акції “Герой-рятувальник року”. Її запровадили до Дня рятувальника, який відзначають 17 вересня. Завдяки цій акції пересічні громадяни, які проявили мужність та героїзм під час рятування людей, майна, ліквідації пожеж, аварій, надзвичайних ситуацій, стихійного лиха отримують відзнаки.

Акція відбувається за участі Президента України. Цьогоріч лауреатами Всеукраїнської акції “Герой-рятувальник року” стали сім жителів різних регіонів України.

Один із лауреатів Юрій Васецький - спортивний тренер. У січні цього року врятував дитину з-під завалів у Дніпрі. 

14 січня ворожа ракета влучила в житловий будинок на вулиці Набережна Перемога у місті Дніпро.

Юрій Васецький перебував поряд із місцем ракетного удару. Тож одразу побіг на допомогу людям, які залишилися у зруйнованому будинку.

В одній із квартир знаходився 12-річний Ростислав Ярошенко. Юрій - колишній тренер підлітка. У момент ворожої атаки хлопчик був сам удома.

Біля будинку Юрій чув крики дорослих і дітей, які опинилися у пастці та намагалися вибратися. Під зруйнованими квартирами залишився навіс від місцевої амбулаторії. Юрій заліз на нього та побачив, що за гратами всередині приміщення перебуває жінка з дитиною. Самостійно зняти решітку не вдалося, допомогли інші хлопці. Разом вони потрапили всередину і витягли їх звідти.

Пізніше діставшись третього поверху, Юрій потрапив до приміщення, де і відшукав Ростислава. Чоловік допоміг хлопчику вибратися із зруйнованого будинку.

“Там упала плита на плиту і саме там я знайшов Ростислава. Особисто я боявся, аби не стався вибух, оскільки цей будинок - газовий”, - розповів Юрій. 

Історії "Героїв-рятувальників року" Мирослава Куриляка, Олександра Прикодька та Василя Чеповика дізнавайтесь сьогодні на сайті Міністерства внутрішніх справ України.

Департамент комунікації МВС України

 

 

Схожі матеріали