Форум «Україна. Рік 2024». Найголовніше з виступу Ігоря Клименка

clock
25.02.2024 17:40

25 лютого у Києві відбувся Форум «Україна. Рік 2024», участь у якому взяв Міністр внутрішніх справ України. Ігор Клименко під час виступу розповів про здобутки органів системи МВС на фронті, використанні нового озброєння, ситуацію на звільнених територіях.

НАЙГОЛОВНІШІ ЗАЯВИ МІНІСТРА:

10 бригад «Гвардії Наступу» вже сформовані і перебувають безпосередньо на лінії фронту. Спільно зі Збройними силами України боронять нашу державу та воюють.

Безпілотники, які ми використовуємо в системі МВС достатньо серйозно бʼють ворога. Це стосується і розвідувальних і ударних безпілотників. Ми знищили або пошкодили техніки на 5.5 млрд доларів. Ми говоримо про розробку і виробництво безпілотників.  У нас працюють групи конструкторів та інженерів.

Ми створили Координаційний центр, який займається застосуванням засобів радіоелектронної боротьби та радіоелектронної розвідки, що вкрай необхідно на сьогоднішній день. Ми працюємо над розгортанням регіональної мережі, яка з іншими Силами оборони буде задіяна для захисту обʼєктів критичної інфраструктури.
 

Система МВС, яка бере участь у бойових діях, вже законтрактувалась на 2024 рік у вітчизняного ВПК більше, ніж на 50%. Ми тільки БТР і БМП закупаємо лінійку, яка складається з 10 моделей.
 

З початку повномасштабного вторгнення Україну обстріляли 110 тисяч разів. Це завжди виїзд рятувальників і поліції на місця обстрілів. Національна поліція задокументувала за два роки 113 тисяч воєнних злочинів.

Ще рік тому міжнародні партнери нас вчили - яким чином працювати рятувальникам, документувати злочини. На сьогоднішній день ми маємо десятки запитів щодо обміну досвідом. Ми можемо нашим міжнародним партнерам надати максимальну інформацію.
 

На сьогоднішній день у нас працюють сапери з Національної поліції, ДСНС, Національної гвардії. Ми чітко знаємо, де і скільки розрахунків працює щодня. В МВС працює 33 машини механізованого розмінування. Один день роботи машини - 100 днів роботи вибухотехніка чи сапера.  
 

Прикордонники бʼють ворога на лінії фронту, але прикордонні патрулі, прикордонні сили перекривають також кордон з Білоруссю та росією. Ми вже зараз думаємо про захист кордону. Жодна одиниця зброї на сьогоднішній день не перетнула кордон з ЄС. Це колосальна робота Сил безпеки на сьогоднішній день. Ми говоримо про практику інтегрованого управління кордонами - не лише фортифікаційні споруди, а й майбутні: відеоспостереження, програмне забезпечення, сучасні засоби контролю. 

Всі органи і підрозділи системи МВС зараз працюють над забезпеченням правопорядку та спокою населення. Але після війни потреба в безпеці лише зросте. І МИ ЗНАЄМО, ЩО РОБИТИ ДАЛІ! У нас є чіткий план роботи, як формуватиметься безпекове середовище у повоєнній Україні.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали