"Форма вогню" - незабаром у кінотеатрах: у Хмельницькому презентували фільм про рятувальників

clock
17.02.2024 19:30

У Хмельницькому презентували документальний фільм "Форма вогню" про мужність рятувальників. Це документальна стрічка українського авторства для іноземної спільноти.

У фільмі ідеться про Хмельницький гарнізон восени 2022 року у Херсоні. 16 лютого допрем’єрний показ фільму першими побачили головні герої - рятувальники та їх сім'ї.

Головна мета стрічки - популяризація історій Героїв без зброї та посилення підтримки України в країнах Заходу. Значну частину сцен фільму складають відео з нагрудних камер надзвичайників. Там відео порятунку херсонців з палаючих від обстрілу ворога житлових будинків.

"Кожному з нас важко оцінити ту чи іншу діяльність - так було і у мене, допоки мені не показали ці страшні кадри на мобільному - з першоджерела. У цей момент вирішив - історія цих Героїв без зброї, визнання їхньої важкої праці, мають стати надбанням історії", - зазначив режисер фільму Василь Київський.

Розпач цивільних та стійкість надзвичайних, мужність та обов'язок проти страху - такі теми червоною лінією проходять крізь сюжет стрічки. Це, зокрема, і про героїзм та відданість працівників ДСНС, які ставлять своє життя на карту для порятунку життя інших.

У стрічці лише один із епізодів роботи рятувальників. Однак вони щоденно продовжують протистояти ворогу.

У день презентації фільму команду надзвичайників було відзначено нагородами.

Із 22 лютого фільм "Форма вогню" буде представлений у кінотеатрі для глядачів міста Хмельницький, далі - для всієї країни. 

ДСНС України

Схожі матеріали