Екстрена евакуація з Торецької громади: за три дні евакуйовано 711 мешканців, з них 20 дітей (ВІДЕО)

clock
01.07.2024 12:20

З охоплених вогнем населених пунктів людей рятують поліцейські спільно з ДСНС, Донецькою ОВА й Торецькою ВЦА. Працюють понад 20 спільних груп, серед яких «Білі янголи», парамедики, спецпризначенці.

Останнім часом Торецька громада перебуває під масованими атаками з боку російських військ. До 20 бомб ворог щодня скидає на Торецьк та селища Північне, Щербинівка, Нью-Йорк, Неліпівка.

Торецьк розташований за три кілометри від лінії боєзіткнення. Тут вже зруйновано щонайменше 35 відсотків будинків. У місті залишається близько 5 тисяч мешканців, загалом у громаді – близько 10 тисяч. Наразі багато з них прагнуть евакуюватись.

Аби визволити людей, розпочато евакуаційні заходи із залученням значних сил і ресурсів. З боку поліції безпечний виїзд забезпечують співробітники Головного управління та місцеві правоохоронці, групи «Білий янгол», парамедики, спецпризначенці КОРД, вибухотехніки, кінологи та патрульна поліція. На місці поліцейськими екіпажами керує начальник ГУ Нацполіції в Донецькій області Руслан Осипенко.

Росіяни перешкоджають евакуації та прицільно б’ють по цивільному населенню. За три дні в Торецькій громаді відбулося 43 обстріли, з них 16 - авіаудари. На жаль, шестеро цивільних осіб загинуло, 17 зазнали поранень, зокрема дитина, яку госпіталізовано у важкому стані. Парамедики оперативно надали постраждалим допомогу та евакуювали до лікарні.

Попри ворожий вогонь, уже вдалося врятувати 711 людей, з них 20 дітей. Частина мешканців виїхала самостійно на власному транспорті, частину вивезли евакуаційні групи. Людей доставили до більш безпечних місць. Їм надається вся необхідна допомога, надалі кожного забезпечать житлом.

«Ця робота триває щодня, але з кожним днем евакуація стає дедалі важчою. Зважаючи на той жах, що відбувається зараз у Торецьку, закликаємо жителів не зволікати з виїздом і встигнути врятувати своє життя. Поліція Донеччини допомагатиме людям до останньої можливості», - наголосив Руслан Осипенко.

Національна поліція України 

 

 


 

Схожі матеріали