Контраст
Шрифт

ДСНС отримає спецобладнання від Фонду «Партнерство за сильну Україну» Chemonics

clock
18.08.2022 16:01

Сьогодні, 18 серпня, відбулась зустріч керівництва Держслужби України з надзвичайних ситуацій з представниками Фонду «Партнерство за сильну Україну» Chemonics щодо надання техніки і обладнання для потреб ДСНС та допомоги у відбудові державних пожежно-рятувальних частин.

Зокрема йшлося про спецобладнання, необхідне українським рятувальникам для ліквідації наслідків надзвичайних подій, зокрема, спровакованих російською військовою агресією.

Іноземні партнери повідомили, що розробили комплекти обладнання для підрозділів Служби порятунку: для проведення аварійно-рятувальних робіт, гасіння пожеж на нафто-хімічних об’єктах, для ліквідації наслідків руйнації будівель та порятунку людей з-під завалів, для робіт на вистоті й на воді, розмінування територій тощо.

Окремо Джеймс Феннел, Директор Програми Раннього відновлення, акцентував увагу на мобільних спеціалізованих модулях, які оснащені всім необхідним у випадку виникнення біологічних та ядерних загроз.

«Наразі маємо один такий модуль для тестування, надалі можлива передача більшої кількості. За необхідності спеціалізований модуль може бути направлено у Запоріжжя», – сказав Джеймс Феннел.

Також ішлося про спецмодулі для добровільних пожежних команд з необхідним обладнанням. Ще один напрям технічної допомоги, який обговорювали під час зустріші, – спеціалізовані дрони для проведення пожежно-рятувальних робіт. Такі дрони оснащені тепловізором, прожекторами та іншими важливими функціональними засобами.

Під час отримання спеціалізованого обладнання та спецмодулів, українські рятувальники проходитимуть відповідні навчання, організовані партнерами-інструкторами. Техніка буде відправлена насамперед у прикордонні області та ті регіони, що найбільше потребують залученості підрозділів ДСНС у зв'язку з пожежами та руйнацією будівель.

Представники ДСНС подякували партнерам з Фонду «Партнерство за сильну Україну» Chemonics за співучасть та запропоновану актуальну допомогу. Адже сьогодні рятувальники є прикладом незламності та мужності і виконують титанічну роботу, але їм вкрай необхідне спецобладнання, яке підвищить ефективність рятувальних робіт.

Пресслужба ДСНС України

Схожі матеріали
Діяльність