До ліквідації негоди залучено близько 6 тисяч працівників системи МВС - Ігор Клименко

clock
27.11.2023 12:34

Підрозділи системи Міністерства внутрішніх справ України готувались до ліквідації наслідків негоди упродовж трьох днів. Про це Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив в ефірі Телемарафону "Єдині новини". 

"Ми попереджали громадян про негоду ще з пʼятниці. Тоді відбулось засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за дорученням Прем'єр-міністра. Доповідалося Президенту України, що ми готові до цієї негоди. На жаль, не всі громадяни дослухались до попереджень. Як наслідок, більше 1,5 тисячі вантажних авто, величезна кількість автобусів потрапили в заметілі", - зазначив очільник МВС.

Ігор Клименко додав, водіїв автівок, які перебувають на відстої, працівники системи МВС забезпечили водою та продуктами харчування. Нині участь у ліквідації наслідків негоди нині беруть близько 6 тисяч осіб. Це працівники дорожніх служб, рятувальники, прикордонники, поліцейські, гвардійці. 

"Ми продовжуємо працювати на дорогах, ми продовжуємо контролювати трафік. Ми досягли того, що кількість дорожно-транспортних пригод, не враховуючи заметілі та з'їзд автомобілей в кювет, мінімізували і не допустили трагічних наслідків", - сказав Міністр. 

Загалом по Україні підготовані додаткові 13 мобільних пунктів обігріву, транспорт, генератори, понад 20 теплових котелень, які у випадку необхідності, готові прибути в зазначене місце. 

Наостанок Ігор Клименко закликав громадян прислухатися до порад Гідрометеорологічного центру та органів влади.  Адже кількість авто, які наразі застрягли в заметілях, пов'язана із нехтуванням громадянами правил безпеки.

Додатково повідомляємо, що задля для  координації дій поліції і рятувальників з надання допомоги населення, постраждалому внаслідок негоди, відключень електроенергії та опалення, на базі Ситуаційного центру МВС розгорнуто Координаційний штаб. При ускладненні ситуації штаб готовий організувати надання допомоги технікою і обладнанням з інших регіонів держави.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали