Відбір ДНК-зразків за кордоном у родичів зниклих безвісти продовжено, його проводитимуть, доки не мине потреба, - Леонід Тимченко

clock
24.01.2024 18:40

МВС України продовжує запис на відбір зразків ДНК у родичів осіб, які вважаються зниклими безвісти, за кордоном. Про це повідомив заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Станом на 15 січня на адресу [email protected] для запису на відбір ДНК-зразків для пошуку зниклих безвісти родичів звернулися 84 громадянина. Вони матимуть змогу за визначеними адресами здати свої біологічні зразки, - розповів Леонід Тимченко. - У подальшому ця інформація буде поміщена в Центральний облік генетичних ознак людини для порівняння із тими ДНК-профілями, які вже містяться в ньому».

Так, 37 громадян звернулися для відбору ДНК-зразків на території Польщі, понад 20 – в Німеччині. Також звертались в Чехії, Словаччині, Італії, Іспанії і Туреччині. Із тими, хто подав заявки, контактують співробітники закордонних філій ДП «Документ» ДМС України та пропонують їм зручний час і місце здачі біологічного матеріалу.

«Навіть якби один громадянин звернувся, ми зробили б все для того, щоб отримати біологічний матеріал, передати його в Україну, призначити експертизу і провести весь комплекс заходів для допомоги нашим громадянам у встановленні та ідентифікації осіб, які сьогодні вважаються зниклими безвісти», - зазначив заступник Міністра.

Леонід Тимченко наголосив, що можливість здати свої ДНК-зразки за кордоном для пошуку зниклих безвісти родичів буде доти, доки не мине така потреба.

Нагадаємо, записатися на здачу ДНК-зразків за кордоном можна за такими адресами:

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали