Контраст
Шрифт

ДМС спростила порядок видачі, продовження та заміни паспортів для дітей, – Катерина Павліченко

clock
01.06.2022 17:35


Державна міграційна служба спростила порядок видачі, продовження та заміни паспортів для дітей. Це суттєво полегшує перетин кордону. Водночас Держприкордонслужба контролює законність такого виїзду. 

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ заявила заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

«Кожна дитина має можливість перетинати державний кордон в обох напрямках на підставі паспорта громадянина України для виїзду за кордон, строк дії якого продовжено, а також на підставі паспорта для виїзду за кордон її батьків чи законних представників, до якого внесено інформацію про цю дитину», - сказала вона.

Катерина Павліченко наголосила, наразі працює ще одна новація - можливість батькам чи законним представникам дитини сформувати та використовувати е-паспорт для виїзду за кордон стосовно дитини віком до 14 років.

Водночас Держприкордонслужба контролює законність процедури перетину кордону дітьми. З початку війни прикордонники відмовили у виїзді 135 дітям – громадянам України. Причини відмов: відсутність доручення батьків, не дійсні документи, відсутні документи.

За матеріалами Медіацентру Україна-Укрінформ

Схожі матеріали
Діяльність