Контраст
Шрифт

«Для нас важливо підтримати українців». Японські журналісти відвідали 15-й Слов’янський полк НГУ

clock
06.02.2022 11:11

До військової частини 3035 завітали журналісти компанії NIPPON TELEVISION NETWORK  із Японії. Кореспонденти Томохіро Фурутані та Тояма Ямада, а також оператор Саймон Бредлі, який висвітлює події на сході України з 2014 року, прагнули дізнатися, наскільки змінилася ситуація в українському війську за вісім років неоголошеної війни, та чим живуть сьогодні бійці НГУ.

Кореспонденти мали можливість спостерігати, у яких умовах проходить бойова та фізична підготовка військовослужбовців 15-го Слов’янського полку Національної гвардії України. Також гості побачили розвід військових нарядів та репетицію оркестру, поспілкувалися з представниками командування полку та військовослужбовцями батальйону спеціального призначення «Донбас». Особливий інтерес викликали зразки  озброєння та техніки, зокрема, новинки, які значно посилили вогневу міць гвардійців.

«Дякуємо Вам за можливість настільки повно дізнатися про ситуацію у регіоні з 2014 року та до сьогодні. Зокрема, про цю трагедію українського народу, про війну. Сьогодні увага всього світу прикута до України. Ми працюємо тут, щоб наші глядачі змогли побачити, що тут відбувається», – зазначив японський кореспондент Томохіро Фурутані.

Знімальна група NIPPON ТV також віддала шану військовослужбовцям, загиблим у районі проведення АТО та ООС, та відвідала околиці Слов’янська, де залишилося чимало слідів бойових дій, зруйновані оселі та залишки фортифікаційних споруд.

«Ми раді гостями з Японії. Кожному українському військовослужбовцю, який бореться за свободу своєї землі, дуже важлива підтримка японського народу у протистоянні з російським агресором», – зазначив командир військової частини 3035 полковник Сергій Божко.

Він розповів про задачі, які виконує полк у районі проведення ООС, а також запевнив журналістів, що його підлеглі постійно вдосконалюють вміння, навички та здобувають знання, необхідні, для того, аби дати гідну відсіч агресору у випадку ескалації конфлікту.

Слід зазначити, що Японська Держава послідовно підтримує суверенітет та територіальну цілісність України. Уряд Японії від початку збройної агресії РФ підтримує українців та спрямовує значні кошти на допомогу прифронтовим районам. Телекомпанія NIPPON TV – загальнонаціональний мовник, заснований 15 жовтня 1952 року.

Група інформації та комунікації військової частини 3035 НГУ
 

Схожі матеріали
Діяльність