«Для перемоги потрібна згуртованість нації»: історія офіцера бригади «Червона Калина»

clock
14.04.2024 12:00

Повномасштабне вторгнення Луміна зустріла у Харкові під час служби в одній із частин Нацгвардії. Розповіла, що витримати натиск росіян у перші дні допомогла підготовка та підтримка мешканців міста.

Молодшій лейтенантці бригади «Червона Калина» Луміні Цісар наразі 28 років. До війська вона потрапила у 22, походить із родини військових.

Її молодша сестра навчається в Академії Сухопутних військ, тато – миротворець, а нині боронить країну на фронті.

«За рахунок того, що ми постійно займались, готувались, мали виїзди на ту саму об’їзну, ми там проводили заняття з вогневої. Відпрацьовували навчальну тривогу, порядок дій. Це надзвичайно нам допомогло в той період часу», – розповідає дівчина.

Восени 2022 року Луміна Цісар потрапила до бригади «Червона Калина». Наразі вона офіцер бойової підготовки.

«У мої обов’язки входить планувати заняття, вивчати самостійно нові зразки озброєння, техніку. Нові методички по зброї – вони в більшості англійською. Їх треба перекладати, формувати, щоб надавати інструкторам нашим», – розповідає військова.

Луміна підкреслює, що її знання та навички дуже цінуються в бригаді. Немає різниці чоловік ти або жінка – всі роблять одну справу й головне бути професіоналом. 

Військова вважає, що для перемоги над росіянами потрібна згуртованість нації та усвідомлення того, якою ціною українські воїни виборюють незалежність.

Національна гвардія України

Схожі матеріали