Діти нацгвардійців проходять реабілітацію в США

clock
08.02.2023 18:10

У Денвері, штат Колорадо, триває двотижневий відпочинок та реабілітація дітей військовослужбовців Нацгвардії України, які зазнали поранень або віддали своє життя під час російсько-української війни.

Ця поїздка відбувається за сприяння БФ «Ukraine Aid Fund» та української діаспори міста Денвер. Її головна мета – повернути посмішки на обличчя українських дітей, які пережили тяжкі втрати від дій агресора. Запорукою успішного відновлення психоемоційного стану малечі є цікава та різноманітна програма, була підготовлена нашими американськими партнерами.

«Ми відчуваємо підтримку американських друзів. Сподіваюсь, що цей проєкт у межах цивільно-військового співробітництва, продовжиться, що вкрай важливо для дітей, а також для розширення дружніх відносин між Україною та США. Дякую кожному, хто допомагає нам у боротьбі проти російської агресії, зокрема Фонду підтримки України у штаті Колорадо», – зазначив офіцер відділу цивільно-військового співробітництва НГУ майор Кирило Онищенко.

Українські діти відвідали одну зі шкіл міста Денвер. До школи вони приїхали на місцевому шкільному автобусі. Тут діти нацгвардійців познайомилися з умовами навчання місцевих школярів, побували на заняттях американських однолітків та зустрілись з директором школи.

Також діти відвідали гірськолижний курорт у мальовничих горах Колорадо, що входить до списку світових топ-курортів.

«Приємно вражена насиченою програмою від американських друзів. У нас настільки різноманітні та цікаві дні, що навіть немає коли брати до рук телефон! На цьому тижні ми поринули у справжнє шкільне життя у США:  і наче побували в серіалі про американських підлітків. Дуже вдячні українській діаспорі за організацію відпочинку», – поділилася враженнями донька азовця Христина.

Попереду ще один тиждень чудових пригод, приємних вражень та нових знайомств. На дітей чекають відвідування аквапарку, знайомство з архітектурою міст штату Колорадо, різноманітні розважальні заходи тощо.

Національна гвардія України

Схожі матеріали