Дільничий Дмитро Соловій у складі поліцейського екіпажу «Білий Янгол» допомагає людям в Авдіївці

clock
18.06.2023 14:30

22-річний Дмитро – дільничний офіцер поліції, проте зараз виконує функції парамедика у складі евакуаційної групи «Білий Янгол». 

Він – корінний авдіївець. Стати правоохоронцем вирішив ще у школі після знайомства з Геннадієм Юдіним, який працював у місті ювенальним поліцейським. Ніхто тоді не знав, що за декілька років ці двоє стануть напарниками та разом рятуватимуть людей в зоні бойових дій.

З  перших днів повномасштабної війни Авдіївка стала однією з найгарячіших точок на мапі України. Окупанти намагалися захопити населений пункт, використовуючи проти мирного населення всі види озброєння. 

Наразі в Авдіївці лишається 1500 містян, а вижити їм під постійними обстрілами допомагають «Білі янголи» – Дмитро Соловій і Геннадій Юдін. Щодня вони виїжджають до епіцентрів вибухів – рятують життя важкопораненим, документують наслідки російських атак, евакуюють дітей і хворих, привозять хліб.

«Ще з 2014 року наше місто зазнавало обстрілів, проте вони не були такими інтенсивними. То було «мирне життя». Але прийшла повномасштабна війна. Це був мій день народження. Спочатку був страх. Проте з’явилося відчуття, що треба захищати людей, які потребували нашої допомоги. Тож я постійно в Авдіївці. І буду тут до нашої перемоги», – розповідає Дмитро.

Нещодавно «Білі янголи» потрапили під авіаційний удар. Екіпаж прибув, щоб дістати з-під завалів людину, яка загинула внаслідок обстрілу. В цей час авіабомба влучила в дев’ятиповерховий будинок, розташований поруч. На щастя, правоохоронці не постраждали. 

Попри молодий вік, Дмитро має чималий досвід порятунку життя людей.

«Мрію, щоб скоріше закінчилася війна. Щоб моя родина разом проживала в Авдіївці, я одружився зі своєю дівчиною та й надалі допомагав мешканцям мого рідного міста», – ділиться планами на майбутнє Дмитро Соловій.

Національна поліція України

Схожі матеріали