Контраст
Шрифт

Денис Монастирський: За кожним закладом освіти у регіоні закріплений рятувальник

clock
16.08.2022 20:34

Про це сьогодні під час брифінгу у Національному авіаційному університеті повідомив Міністр внутрішніх справ України.

Очільник МВС повідомив, що сьогодні до початку нового навчального року готові 41% закладів освіти. Ще півтора місяця тому їх було всього 11%. За цей час їхня кількість значно зросла. 

“Ми закріпили за абсолютно кожним навчальним закладом в регіонах рятувальника – це конкретний працівник, який також відповідатиме за те, чи готовий заклад до нового навчального року. На сьогодні за нашими даними, укриттями забезпечено близько 41% закладів освіти усіх рівнів», - зазначив Денис Монастирський.

Зі свого боку МВС надало відповідні рекомендації для закладів освіти і контролює їхнє виконання. 

“Перевірка здійснювалася комісійно не лише працівниками ДСНС, а й інших сил безпеки. Уже перевірено 80% закладів освіти й невдовзі, можна буде точно сказати скільки шкіл зможуть почати навчання”, - поінформував міністр.

В ДСНС України зазначили, що їхні спеціалісти, яких закріпили за закладами освіти, будуть і навчати, і допомагати учасникам освітнього процесу. 

“З першого вересня, коли почнеться активна фаза навчання, ми забезпечимо чергування наших спеціалістів на цих об'єктах. Крім того, вони будуть допомагати під час тривог і навчати викладачів, як їм і дітям діяти”, - повідомив голова ДСНС України Сергій Крук.

Схожі матеріали
Діяльність