Денис Монастирський: Слабкості правоохоронців більше не буде

clock
15.02.2022 07:10

Про це міністр внутрішніх справ України заявив вчора, 14 лютого, в ефірі спецформату програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV.

Очільник МВС наголосив, що правоохоронці готові до сценаріїв внутрішньої дестабілізації, реалізація яких у 2014-15 роках призвела до тимчасової окупації деяких районів Луганської та Донецької областей.

«Тоді слабкість була в неоперативності правоохоронних органів, у неприйнятті потрібних рішень в потрібний час», – переконаний Денис Монастирський.

На його думку, правоохоронці у багатьох місцях не дочекалися наказу застосувати силу і припинити безлад. Водночас є приклад Харкова й Одеси, де активні дії влади дозволили втримати ситуацію під контролем. Сьогодні цей досвід враховано – і правоохоронці готові до таких дестабілізаційних сценаріїв.

Нагадаємо, 12 лютого, підрозділи Нацполіції, Нацгвардії, Держприкордонслужби та Державної служби України з надзвичайних ситуацій провели тактико-спеціальні навчання на території окремих населених пунктів Херсонської області, неподалік адміністративного кордону з тимчасово окупованою територією АР Крим. 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали