Денис Монастирський розповів про кроки МВС для виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

clock
27.01.2022 16:28

«Сьогодні система МВС продовжує виконувати свої завдання з урахуванням зовнішніх обставин, які об’єктивно ускладнюють ситуацію, як на зовнішніх кордонах, так і всередині країни», — зазначив міністр внутрішніх справ України.

Він повідомив, що МВС вжило заходів для посилення захисту Держкордону, у тому числі на українсько-білоруській ділянці. Далі міністр доповів, що протидія організованій злочинності є одним із пріоритетів. МВС підготувало план заходів із реалізації Стратегії боротьби з організованою злочинністю.

Також міністерство працює над спрощенням доступу до своїх послуг та покращенням їхньої якості. Для цього розроблено комплексний законопроєкт для забезпечення видачі єдиного типового посвідчення водія, що відповідає європейським вимогам, та підвищення рівня його захисту.

Через недавні кібератаки, окрема увага приділяється питанню кібербезпеки.

«Наразі зусилля не лише нашого міністерства, але й інших органів спрямовані на протидію кібератакам. У цьому зв’язку звертаю увагу на два важливі законопроєкти, спрямовані на протидію кіберзлочинності та використання електронних доказів, ухвалення яких дасть змогу ефективніше протидіяти кіберзлочинцям та виконати наші міжнародні зобов’язання, пов’язані з імплементацією норм Будапештської конвенції», — сказав Денис Монастирський.

Департамент комунікації МВС

Схожі матеріали