Контраст
Шрифт

Денис Монастирський: ракетний удар по Вінниці - це черговий злочин держави-терориста росії

clock
14.07.2022 19:19

Рятувальники планують завершити розбір завалів на місці ракетного удару у центрі Вінниці сьогодні. В результаті трагедії є загиблі, 52 людини госпіталізовано. Про це заявив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський під час брифінгу у Вінниці.

«Сьогодні сталася чергова трагедія, черговий воєнний злочин держави-терориста росії, воєнного злочинця путіна. Стався приліт ракет в центр Вінниці. О 10:12 була оголошена повітряна тривога. О 10:43 у Вінниці відбувся вибух, ракети влучили в автомобільну паркову. Вже за 5-7 хвилин після вибуху на місці трагедії були поліція, рятувальники та лікарі швидкої. Тут виявили залишки двох ракет типу «Калібр». Всього було випущено 4 ракети, дві з них збило ПВО, дві, на жаль, досягли своєї мети. В результаті, є загиблі. До лікарів звернулася 91 особа, з них 52 госпіталізовані. Всі вони знаходяться в лікарнях Вінниці. Тут достатньо і лікарів, і крові і всього необхідного обладнання для надання допомоги постраждалим. По лінії поліції надійшло 42 заяви про безвісті зниклих осіб», - сказав Денис Монастирський.

Очільник МВС наголосив, що більшість загиблих людей – ті, що знаходились на вулиці під час повітряної тривоги.

За його словами, в результаті ракетного удару пошкоджено 36 об’єктів цивільної інфраструктури.

Також очільник МВС зазначив, що рятувальники зможуть закінчити розбір завалів вже сьогодні.

«Активно працюють понад 100 працівників ДСНС, комунальні служби міста. Сьогодні до кінця дня буде зрозуміла остання цифра по тим, кого знайдуть», - додав Денис Монастирський.

Департамент комунікації МВС України 

 

Схожі матеріали