Денис Монастирський про відновлення на деокупованих територіях: Маємо чітке бачення, як працювати далі

clock
13.10.2022 14:10

Сьогодні в етері загальнонаціонального марафону міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський розповів про ситуацію з роботою сервісних центрів МВС в умовах війни, посилення адміністративної відповідальності за використанням хибних номерних знаків та відновлення роботи поліції на деокупованих територіях.

«Всі ранки у нас розпочинаються з підрахунку результатів російських обстрілів. Метою цього енергетичного тероризму є повернення нас в 19 століття – без світла, зв’язку, тепла. Якщо говорити про сервіси, які надає МВС, то лише один раз, учора, у нас виникли перебої з доступом до реєстру, але протягом двох годин цей доступ був відновлений», – розповів міністр.

Як і всі державні інституції розгортаємо роботу наступним чином: якщо повітряна тривога – люди мають спускатися в укриття. Як тільки відбій – сервіси відновлюються. 

«За таким принципом ми працюємо не один місяць. Нам вдалося відновити роботу сервісних центрів і міграційної служби буквально через два тижні після початку повномасштабної агресії. Повноцінно у нас працюють 142 сервісні центри зі 161, які працювали до 24 лютого. І це поки що», – повідомив Денис Монастирський.

Під час етеру обговорили нововведення законопроєкту «Про внесення змін до Закону України «Про дорожній рух» щодо обов’язкової заміни водійських посвідчень, а також поспілкувалися стосовно підвищення адміністративної відповідальності за використання хибних номерних знаків.

«Тиждень дому ВРУ значно збільшила адміністративний штраф за це правопорушення – 1700 гривень. Якщо порушення буде зареєстроване повторно - штраф збільшиться вдвічі та водій позбавляється права керування транспортним засобом протягом 6 місяців».

Під час марафону міністр внутрішніх справ також розповів про те, як відбувається відновлення роботи поліції на деокупованих територіях:

«Я це тримаю на особистому контролі: поліція відновила порядок в 339 населених пунктах Донецької, Харківської, Херсонської областей. Там проживають понад 80 тисяч мешканців. Також ми відновили 13 підрозділів поліції, туди повертаються співробітники. Фактично на 80 відсотків особовий склад, який раніше вийшов, вже повернувся».

«На сьогодні є абсолютно чітке бачення, як працювати. На Херсонщину, наприклад, ми направляємо працівників, які мають досвід роботи на деокупованих територіях Харківщини.

Також для роботи на звільнених територіях зосереджено підрозділи західних регіонів – Львівщина, Тернопільщина, Чернівці. Зараз оголошений набір до лав Національної поліції. Додалося багато функцій, пов’язаних з розслідуванням воєнних злочинів та розмінуванням», – пояснив міністр.

Схожі матеріали