Контраст
Шрифт

Денис Монастирський: правоохоронці ексгумували понад 600 тіл загиблих на Харківщині 

clock
18.10.2022 08:00

Про це повідомив Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час прямого ефіру на телемарафоні «Єдині новини», розповідаючи про зафіксовані воєнні злочини рф на деокупованих територіях. 

«Можу констатувати, що на кожній деокупованій території ми зустрічаємо те саме: наявність катівень від росіян», - сказав очільник МВС. 

Він наголосив, що територіях Харківської області правоохоронці вже ексгумували понад 600 тіл загиблих цивільних громадян: «Не одразу є можливість їх ідентифікувати. Це здійснюється через ДНК-аналіз, спеціальні лабораторії працюють, і наші міжнародні партнери допомогли нам надати ці реагенти і лабораторії мобільні для того, щоб швидко можна було це робити. Але все одно ми розуміємо, що ця робота на тижні, інколи на місяці. Для того, щоб встановити, хто саме є закатований. Звертаються родичі, ми беремо відповідні зразки ДНК, порівнюємо і тільки протягом певного часу ми можемо це зробити».

Денис Монастирський додав, що зараз Верховна Рада ухвалила спеціальний закон щодо ДНК, який має спростити процедуру ідентифікації тіл загиблих. 

«Загалом, ми розуміємо, що кожен момент наближення нас до перемоги також розкриває нові воєнні злочини, які здійснюють окупанти», - запевнив міністр.

Схожі матеріали
Діяльність