Денис Монастирський подякував заступникові Голови Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Фредріку Весслау за його особистий внесок у реформу системи МВС України

clock
01.12.2022 14:45

Фредерік Весслау, який завершив свою чотирирічну місію в Україні на посаді заступника керівника КМЄС, запевнив у намірі і надалі докладати усіх можливих зусиль для продовження успішних змін нашого сектору цивільної безпеки відповідно до стандартів ЄС.

Обидва співрозмовники підкреслили, що за час функціонування Місії у міністерстві відбулися суттєві зміни як у системі координації та взаємодії складових органів, так і в управлінні персоналом, підготовці кадрів тощо. Спільними зусиллям вдалося реалізували низку важливих проєктів,  серед яких: «Лідерство в управлінні змінами», «Підтримка реформи поліції в Україні» (запровадження європейської моделі охорони громадського порядку), запровадження в Україні концепції поліцейської діяльності, керованої аналітикою – Intelligence Led Policing.

Д. Монастирський висловив подяку КМЄС за участь у розробленні української методології  Оцінки загроз організованої злочинності – SOCTA, яка лягла в основу національної Стратегії боротьби з організованою злочинністю.

Він також позитивно оцінив продемонстровану здатність КМЄС реагувати на появу нових викликів з початком російської повномасштабної агресії.

«Ми вдячні за переорієнтацію невикористаного бюджету проєктів на практичну допомогу для наших підрозділів, які з першого дня беруть участь у відсічі збройній агресії», - зазначив Міністр. Він висловив сподівання на подальшу спільну роботу з фахівцями КМЄС у реалізації вже розпочатих проектів, серед яких «Поліцейський офіцер громади», «Безпечне дитинство», «Custody records», а також просуванні ініціатив МВС в контексті виконання завдань, пов’язаних з інтеграцією України до Європейського Союзу.

Схожі матеріали