Контраст
Шрифт

Денис Монастирський: Переконаний, що об’єднаними зусиллями ми подолаємо всі виклики

clock
11.10.2022 08:03

Сьогодні, 10 жовтня, в етері Спільного телемарафону UAразом міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський розповів про наслідки масованої атаки росії на енергетичні об’єкти та цивільне населення країни.

«Бачила вся Україна, весь світ, що відбувалося сьогодні. Це фактично другий після 24 лютого настільки масштабний обстріл, а з точки зору критичної енергетичної інфраструктури - він був найбільший в сучасній історії», - повідомив очільник МВС.
За словами Дениса Монастирського, зафіксовано 74 обстріли у 12 регіонах, 14 людей загинули, 97 травмовано.

«Обстріли по енергетичній інфраструктурі мають також серйозні наслідки. Фактично це був удар не тільки по енергетиці України. Сьогоднішнє змушене рішення про припинення експорту електроенергії говорить про те, що даний удар був по об’єднаній енергосистемі Європи», - сказав міністр.

Сьогодні завдяки нашим рятувальникам ліквідовано 30 пожеж, які відбувалися у низці регіонів. На жаль, без світла залишаються понад 1300 населених пунктів.
«В Дніпропетровській області було знеструмлено 4 шахти, де перебували 854 гірники. Зараз там ще й досі залишаються 118 осіб: продовжуються планові підйоми на поверхню – всі будуть живі-здорові. Я переконаний, що об’єднаними зусиллями ми подолаємо всі виклики», - заявив міністр.

Також він розповів, що на більшості об’єктів відпрацювали вже рятувальники й слідчі:
«Всюди, де відбувалися воєнні злочини працювали слідчі СБУ та Національної поліції, експерти. Зараз ми робимо все, аби приступити до відновлення об’єктів - енергетики працюватимуть всю ніч, співробітники ДСНС також. Ми залучили мобільні генератори, які є у ДСНС. Вони працюють у 5 регіонах», - розповів Денис Монастирський.

Він також повідомив, що всі лікарні в країні мають генератори – медичні заклади будуть працювати без перебоїв.  

«Ми до цього готувалися – уряд закупив генератори, мобільні котельні в достатній кількості, щоб впоратися з цією навалою. В технічному плані ліміт наших можливостей далеко не вичерпаний», - заявив очільник МВС.

Також під час етеру міністр розповів про те, що його вразило під час спілкування з людьми на місцях трагедій у столиці:
«Не було емоції безвиході, які я бачив у попередні місяці. За годину після прильотів люди обговорювали, яким буде наш наступ».

Схожі матеріали
Діяльність