Контраст
Шрифт

Денис Монастирський обговорив з конгресменами США нагальні потреби МВС України в умовах війни

clock
25.05.2022 16:07

Під час зустрічі, що відбулася сьогодні, 25 травня, міністр внутрішніх справ України проінформував американську делегацію про повноваження і завдання, що виконуються працівниками підрозділів системи МВС під час військової агресії.

Очільник МВС висловив вдячність американським партерам за допомогу у протистоянні агресору.

«Ми наближаємося до 100 днів війни. Ситуація на фронті постійно приносить нові виклики. Ці тяжкі дні чітко показали, хто є друзі України. І сьогодні ми зустрічаємося з друзями, які підтримують нас у цей страшний період», – зазначив Денис Монастирський.

Під час зустрічі сторони обговорили виклики, що постали безпосередньо перед Нацполіцією, Держприкордонслужбою, Нацгвардією, Держслужбою з надзвичайних ситуацій та Державною міграційною службою, які на своїх фронтах роблять величезний внесок у боротьбі з російською навалою. Також ішлося про надання гуманітарної допомоги для сприяння у виконанні цих завдань.

«Поліцейські посилено охороняють правопорядок з урахуванням усіх обмежень воєнного часу, а також розслідують більшість військових злочинів, фіксуючи звірства солдатів рф й проводячи експертизу на деокупованих територіях. Гвардійці й прикордонники часто нарівні з військовими дають відсіч ворогові, водночас виконуючи свої безпосередні обов’язки. Міграційники активізували всі ресурси, аби відновлювати й видавати паспорти громадянам України, що рятуючись з найгарячіших точок, лишилися без документів. Неймовірно зросло навантаження на українських рятувальників, від роботи яких сьогодні значною мірою залежить відновлення економіки України», – зазначив, відповідаючи на питання американських конгресменів, Денис Монастирський.

Міністр акцентував увагу на важливості місії Держслужби з надзвичайних ситуацій, на яку покладається основне навантаження з гуманітарного розмінування територій. Адже від швидкості розмінування залежить і життя українців, і відновлення сільського господарства й бізнесу, а отже й відновлення життєдіяльності багатьох регіонів. 

«Тому одна з найгостріших потреб наразі – це спецтехніка для гуманітарного розмінування територій, що дозволить у короткий термін охопити значно більші площі і знешкодити більшу кількість вибухонебезпечних предметів», – переконаний Денис Монастирський. 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність