Денис Монастирський: МВС працює над тим, щоб збільшити рівень безпеки в українських містах

clock
13.07.2022 22:52

Про це сьогодні, 13 липня, повідомив Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський під час прямого ефіру на телемарафоні «Єдині новини». Обговорили безпекову ситуацію в країні та злочини, які наразі скоюються.

«На початку широкомасштабної збройної агресії ми спостерігали зниження кількості злочинів та звернень до поліції, яких зменшилося в 1.5 рази, порівнюючи з аналогічним періодом минулого року. Проте, ми розуміємо, що це пов’язано з великою кількістю переміщених осіб», - сказав очільник МВС.

Також він зазначив, що в наступних місяцях очікується збільшення звернень, адже щодня все більше громадян повертається у свої домівки. 

Щодо стану криміногенної ситуації в державі Міністр наголосив: «Воєнні злочини - вагома частина від загальної кількості. Сьогодні поліція зафіксувала їх понад 20 тис. Маємо 97тис. правопорушень, що на 10% менше порівнюючи з аналогічним показником2021 року». 

За його словами, безпекова ситуація на дорогах також змінилася: майже утричі менше, ніж минулого року. Сьогодні МВС працює над тим, щоб збільшити рівень безпеки в українських містах. У першу чергу це впровадження проєкту «Безпечна країна» та збільшення кількості камер фіксації на дорогах. 

Також цей проєкт допоможе у боротьбі з диверсантами та посиленні заходів безпеки: «Це об’єднана мережа відеокамер, в тому числі приватних, щоб можна було здійснювати розшук диверсійно-розвідувальних груп. Також у їхньому виявленні допоможе перевірка на блокпостах та комендантська година. До того ж ми посилюємо прикордонні області з рб, щоб попередити заходу ДРГ саме з цих територій». 

Міністр повідомив, що на саміті міністрів внутрішніх справ та юстиції країн-членів Європейського Союзу, що проходив у Празі, підіймалося питання обігу зброї серед населення: «Щодо нашої концепції, найперше - прийняття закону про обіг цивільної зброї. Друге - створення електронного реєстру зброї. Крім цього, будуть місячники здачі зброї, де можна буде добровільно віддати її».

Наприкінці ефіру Денис Монастирський закликав використовувати офіційні сайти для надання допомоги особам постраждалим від наслідків війни та перераховувати благодійні кошти лише відомим фондам. Він розповів про шахрайства на волонтерській допомозі: «Нещодавно кіберполіція розкрила цілу мережу людей, які адміністрували близько 400 фейковихвебсайтів. Вони намагалися отримати банківські дані людей для перерахування начебто соцвиплат з ЄС. Шахраї завдали шкоду понад 5000 громадян на суму понад 100 млн грн». 

Схожі матеріали