Денис Монастирський: Ми робимо висновки з кожного дня, щоб унеможливити випадки потрапляння дронів-камікадзе в середмістя

clock
18.10.2022 09:20

Про це сказав Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський під час прямого ефіру на телемарафоні «Єдині новини» щодо масованої атаки дронами-камікадзе. 

«Можу сказати, що за результатами рятувальних робіт, які ми проводимо цілий день, на жаль, витягли з-під завалів 4 загиблих особи. 19 було врятовано, частині з них надали медичну допомогу і дехто залишається в лікувальних закладах», - повідомив очільник МВС

Він додав, що серед рятувальників ДСНС є двоє поранених внаслідок повторного прильоту дрону. Вони працювали на місці, де попередньо також стався вибух. 

Денис Монастирський подякував Нацполіції та Повітряним Силам за знищення безпілотних літальних апаратів: «Я хочу подякувати поліцейським, це дійсно унікальний випадок, коли дрон був збитий зі стрілецької зброї. Але основне - подякувати повітряним силам, адже 90% тих дронів, які до нас запустили, були знищені до підльоту до міст». 

«Ми робимо висновки з кожного дня і ці випадки, які ми сьогодні спостерігаємо, також аналізуються і військовими, і поліцейськими, щоб унеможливити випадки потрапляння їх в середмістя», - запевнив Міністр. 

Щодо надання допомоги для захисту від дронів-камікадзе, він наголосив, що відбуваються перемовини з міжнародними партнерами: «Ми стикнулися з тим, що звичайні системи РЕБ (радіоелектронної боротьби), які використовуються для посадки більшості дронів, не підходять в цих випадках. Звичайно, йде спілкування з нашими міжнародними партнерами, які вже мали можливість вивчати подібні системи та працювати з тим, щоб їх садити. Зараз проводяться перемовини з низкою країн».

Також Денис Монастирський додав, що цивільним особам не варто застосовувати зброю проти безпілотних літальних апаратів. Поліцейський, якому сьогодні вдалося влучити в дрон, використовував зброю безпечно: навколо не було споруд та людей. На його думку, найкраща допомога Повітряним Силам – дзвінок на 102 у разі виявлення ворожого дрону із зафіксованою локацією та часом прольоту. 

Схожі матеріали