Контраст
Шрифт

Денис Монастирський: Для системи МВС пріоритетом є особиста безпека громадян

clock
12.01.2023 20:55

Сьогодні відбулася зустріч міністра внутрішніх справ України Дениса Монастирського з помічницею Генерального секретаря ООН, помічницею Адміністратора Програми розвитку ООН – Регіональною директоркою ПРООН у справах Європи та СНД Івани Живковіч.

Міністр підкреслив важливість особистого візиту пані Івани Живковіч до України, що дозволить краще оцінити ситуацію.

Міністр внутрішніх справ України подякував ПРООН за передане цього тижня в рамках реалізації проєкту матеріально технічної допомоги обладнання з розмінування для Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Міністр зазначив, що МВС набуло унікальний досвід за період війни і відкритий до обміну досвідом з міжнародними партнерами.

Крім того, Міністр поінформував партнерів про найнагальніші потреби органів системи МВС, зокрема у сфері гуманітарного розмінування, захисту критичної інфраструктури, відновленню зруйнованої інфраструктури МВС, а також у для додаткового розгортання пунктів незламності.

Зазначив, що для системи МВС пріоритетом є особиста безпека громадян:

«В першу чергу ми дбаємо про безпеку і комфорт громадян, саме тому ми звертаємося до наших партнерів за підтримкою в розмінуванні, адже це дозволяє створити належні умови для відновлення життя на деокупованих територіях, а також у розгортанні пунктів незламності, що дозволяє населенню отримати доступ 24/7 до базових потреб: електроенергії, світла, тепла та води»

Навзаєм помічниця Генерального секретаря ООН відзначила стійкість системи МВС і важливість її ефективного функціонування.

«Врахувала озвучені потреби і планую докласти зусиль для залучення урядів та пошуку фінансування для підтримки проєктів, що реалізуються Програмою розвитку ООН в Україні»

Схожі матеріали
Діяльність