Цивільний захист, безпека публічних та освітніх просторів: Олексій Сергєєв провів засідання комісії «Політика безпеки»

clock
13.03.2024 12:35

В онлайн-режимі відбулося засідання комісії «Політика безпеки» для підготовки до Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Захід пройшов під головуванням заступника Міністра внутрішніх справ України Олексія Сергєєва.

Під час наради було порушено ряд питань, серед яких – забезпечення цивільного захисту, безпека публічних просторів та освітнього середовища.

Під час вступного слова заступник Міністра внутрішніх справ України Олексій Сергєєв наголосив на важливості комунікації  між органами державної влади з представниками місцевих та регіональних влад задля спільного результату. Зокрема, він розповів, що завдяки цій комунікації МВС вдалося досить швидко опрацювати всі проблемні питання щодо готовності захисних споруд. Так, станом на зараз відомо, що 60 458 об’єктів захисних споруд придатні до використання.

Крім того, на порядку денному були питання щодо передачі майна до територіальних громад з метою подальшої розбудови системи добровільних пожежних дружин.

Також Олексій Сергєєв поінформував про роботу відомства з депутатським корпусом над спільними законодавчими ініціативами у сфері безпеки.

Своєю чергою голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування Верховної Ради України Олег Бондаренко зазначив, що депутатський корпус готовий оперативно реагувати, відпрацьовувати та вносити нововведення в законодавство, які допоможуть бути ще ефективнішими у питанні цивільного захисту.

Обговорили сторони й ініціативи щодо посилення безпеки публічних просторів, складовими елементами якої є системи відеонагляду та рамки контролю. Окрему увагу приділили безпеці освітніх просторів, зокрема впровадження електронного паспорту безпеки для навчальних закладів та реалізацію проєкту Служба освітньої безпеки. Як повідомила заступниця Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, офіцери СОБ вже працюють у 402 школах держави та демонструють успішні результати роботи.

Довідково

Наразі сформовано шість Комісій, які опрацьовують перелік зібраних Конгресом місцевих та регіональних влад при Президентові України проблемних питань для напрацювання пропозицій щодо шляхів їх вирішення:

  1. Добре врядування
  2. Політика безпеки
  3. Політика героїв та підтримка ЗСУ
  4. Гуманітарна політика
  5. Інфраструктурна політика
  6. Політика трансформації у майбутнє (Євроінтеграція)

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали