Чехія продовжить підтримувати заклади охорони здоровʼя системи МВС

clock
14.07.2024 18:00

Про це Головний виконавчий директор Чеського інституту технологій охорони здоровʼя Марек Свобода зазначив під час зустрічі з державним секретарем МВС Інною Ящук. 

Насамперед, Інна Ящук подякувала за запрошення на Конференцію високого рівня з питань ментального здоровʼя, яка відбулася наприкінці травня у Празі. 

Також державний секретар МВС висловила вдячність за обладнання для гінекологічних кабінетів, яке чеський уряд передав у квітні та червні. Нові кабінети з сучасним оснащенням дозволили значно підвищити рівень надання послуг. Найближчим часом запланована передача обладнання для ще одного закладу охорони здоровʼя МВС.

Під час зустрічі Інна Ящук розповіла чеській делегації про нещодавній обстріл найбільшої дитячої лікарні України «Охматдит», участь підрозділів системи МВС у ліквідації наслідків російської атаки та евакуацію потерпілих дітей. Виконавчий директор Чеського інституту технологій охорони здоровʼя Марек Свобода зазначив, що Чехія вже надала допомогу та готова прийняти дітей на лікування.

Важливим питанням для обговорення під час зустрічі стало створення в системі МВС Центрів ментального здоровʼя. Чеська делегація запросила українських фахівців у такий Центр, який вже функціонує у Чехії.

 

Департамент комунікації МВС України

                                                                                                                                                                             

Схожі матеріали