Чернігівські рятувальники спільно з поліцейськими та волонтерами провели інтерактивний захід для дітей

clock
28.02.2023 19:05

Сьогодні рятувальники ДСНС спільно з інспекторами відділу ювенальної превенції та волонтерами провели для вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації безпековий захід. 

Фахівці Служби порятунку в форматі діалогу розповіли підростаючому поколінню основні правила пожежної безпеки, зокрема, кожен із присутніх мав змогу самостійно ліквідувати умовне загорання вогнегасником. 

Окремо надзвичайники за допомогою макетів навчили дітей розрізняти вибухонебезпечні предмети та розповіли про три ключові правила "Не підходь, не чіпай, негайно телефонуй по 101 або 102". 

Також діти провели час на локації з кінологами ДСНС та їх чотирилапими помічниками вівчарками Зараю та Лапою. Хлопчики та дівчатка з цікавістю спостерігали за кожним рухом хвостатих, захоплено реагували на виконані команди і завдання. 

Наприкінці заходу рятувальники показали дітлахам спеціальну аварійно-рятувальну машину легкого типу САРМ-Л на базі Ford Ranger та розповіли для чого призначене спеціальне обладнання в автомобілі.

На згадку про зустріч фахівці ДСНС подарували малечі цікаві й корисні подарунки від Дитячого фонду ООН UNICEF Ukraine, а також солодощі до чаю.

ДСНС України

Схожі матеріали